Проф. Божидар Димитров ще покорява политически върхове! Учредява движение, което ще работи за възход и величие на България

Божидар Димитров

Бившият шеф на НИМ Божидар Димитров учредява днес ново движение.

Конгресът за създаването на Българско надпартийно движение “Кубрат” (БНСК) ще е във военния дом-паметник на столчната ул. “Солунска” 21 от 14 часа, съобщиха от Боянски клуб за подкрепа на българската държавност и нация.

Форумът ще е под ръководството на проф. Божидар Димитров, арх. Миломир Богданов, д-р Костадин Георгиев – Калки, Христо Бойчев и ген. Стоимен Стоименов. Сред кандидат-членовете са хора “от национално отговорните академични среди, интелигенция, офицерство и професионалисти, с гости от Унгария и български политически и граждански организации, се казва още в съобщението.

За създаването на новото движение Божидар Димитров съобщи на 30 януари. Тогава той уточни, че формацията може да се трансформира в партия.

Движението ще работи за възход и величие на България. Това може да стане само при президентска република. Не можем да продължаваме да влачим с тази атрофирала парламентарна република”, уточни проф. Димитров. Първоначално насрочената дата за учредяване на движението – 4 февруари, бе отложена, заради заболяване от грип на много от инициаторите, по думите на бившия шеф на НИМ.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *