Премиерът Бойко Борисов с важна среща, касаеща здравеопазването ни! Вижте какво обсъдиха заедно с генералния директор на Световната здравна организация!

borisov szo

Премиерът Бойко Борисов се срещна с генералния директор на Световната здравна организация д-р Тедрос Гебрейесус, който е на посещение у нас. В хода на срещата двамата действията на българското правителство за по-добро здравеопазване.

Двамата обсъдиха сътрудничеството в рамките на организацията. Премиерът посочи, че като активен член на СЗО България подкрепя целите и приоритетите на организацията за постигане на възможно най-високо ниво на здравеопазване във всички държави-членки. Според Борисов сключваните споразумения за сътрудничество между Министерството на здравеопазването и европейския офис на СЗО са ефективни.

Борисов подчерта и че Българското председателство на Съвета на ЕС има два приоритета в областта на здравеопазването, които напълно съвпадат с основните направления, по които работи СЗО – храненето и мерките срещу затлъстяването при децата и подобряването на достъпа до лекарства. В този контекст Борисов посочи, че се надява посещението на д-р Гебрейесус и срещите, които той провежда в рамките на визитата си у нас, да дадат повече аргументи в подкрепа на съвместен ангажимент за работа по тези приоритети.