Скандал в енергетиката! Теменужка Петкова излезе в отпуск, БСП скочиха на протест, искат разисквания

теменужка Петкова

Министърът на енергетиката в оставка вече е и в отпуска. По тази причина няма да се състоят насрочените за разисквания за политиката в областта на ядрената енергетика. Това стана ясно в началото на пленарния ден от думите на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева.

Тя обясни, че енергийният министър Теменужка Петкова е подала заявление за отпуск. Няма как да не го уважа, заяви от трибуната Караянчева.

От името на БСП, които поискаха разискванията, Таско Ерменков протестира, че е неприемливо, след като министърката снощи беше поне до 19.00 часа в парламента на изслушването за продажбата на ЧЕЗ. Нищо нямало да й стане да дойде и днес за два часа.

Така, министърката миналия петък подаде оставка, а седмица по-късно вече е в отпуска, след като управляващите дръпнаха заден и все още не са решили дали да се разделят с нея, или премиерът да я задържи в кабинета, уточнява Канал 3.

Именно това заяви и самата Петкова пред енергийната комисия и тази за контрол над спецслужбите – че решението ще вземат премиерът и коалиционният съвет.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *