Лют скандал в ефир! Депутати се хванаха за гушите: Държавата е станала чалготека, от началото на мандата се пее Шушана, Шушана…

Георги Свиленски

От изслушването на Гинка Върбакова стана ясно, че зад сделката стои някой друг. Това коментира пред бТВ Георги Свиленски от БСП.  Не искам да казвам чия е тази сянка, но стана ясно, първо, че държавата е знаела за тази сделка. Стана ясно, че са дали от ДАНС доклади до МС. Няма как да стигне до председателя на Съвета по сигурност и да не стигне до премиера.

Колегата му от ГЕРБ Валентин Николов контрира, че са се спукали балоните по случая, които опозицията е надула. ДАНС са пратили доклади, но в тях само пише кои са участниците в конкурса за ЧЕЗ и дали средствата им са чисти, каза Валентин Николов. Един от балоните е, че цената на тока зависи от ЧЕЗ. ЧЕЗ единствено формира цената на разпределение и пренос, но не и цената на тока. Цената се определя от АЕЦ Козлодуй и НЕК, както и КЕВР, посочи още депутатът от ГЕРБ.

Пее се Шушана, Шушана, това е една чалга, която се пее от началото на мандата. Питайте БСП – огради им пречат, оставки искат, сега щъркелите може би ще им пречат, въобще безумие е това. Превърнахме държавата в чалготека, отсече Валентин Касабов от Обединени патриоти.

Не можем да говорим за чалга сутринта. Заглавието е: Българите – прецакани!, възмути се Георги Свиленски.

Въпреки че премиерът го обяви, аз съм против да се дават пари за ЧЕЗ, въпреки че българинът не го интересува това. Това е мое лично мнение, отсече Валентин Николов  по повод намерението на държавата да купи контролен пакет от акции.

Единият вариант е Гинка Върбакова да се откаже от тази сделка и държавата да кандидатства. Ако това не стане, ние стартираме подписка и ще сезираме чешките власти, посочи Свиленски. На което Валентин Касабов отвърна: Ето, това е чалгата.

Още преди година алармирах за тази сделка и призовах да се наблюдава, но никой не отреагира. Сега БСП скочиха – единият вариант е да са имали сценарий, посочи Николов.

На въпрос за скандала, който избухна вчера на комисията по енергетика заради обръщението на Гинка Върбакова към Корнелия Нинова и въпросът към нея как една жена от Крушовица може на 28 години да купи „Техноимпекс“, Свиленски отговори: „Тази жена не знае къде е дошла.“

Проблемът не е, че е от Пазарджик и дали е на 43 години. Когато един човек е неизвестен и търгва да купува една трета от ЕРП-тата….това не е относимо към дискусията, а тя не знае за какво е ходила до МС, какво прави в НС и тя смята, че проблемът й е, че е на 43 години, каза Свиленски.

Подготвяме промени в закона за енергетиката, в който КЕВР ще има право на вето по сделките от този тип, коментира в заключение Касабов.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории