Разкриха какво се е случило на Григор в Дубай, за да загуби на старта! Защо си го е причинил?

7 Dni Sofia02.03.201821880
Григор Димитров Хасково (38)

Два поредни вируса са ударили Григор Димитров и това се е отразило на неговата игра срещу Малек Джазири (Тун) от турнира в Дубай. Подобна версия упорито циркулира сред хора от обкръжението на тенисиста. Остава тайна обаче защо той си е причинил това, при положение, че три седмици по-рано пропусна по здравословни причини турнира в София.

Българинът беше поставен под №1 в схемата, но отпадна още на старта след 6:4, 5:7, 4:6. По време на срещата той показваше видими сигнали, че има здравословни проблеми. Почти на всяка почивка Гришо използваше носни кърпички и кашляше.

“Други тенисисти също се оплакват от подобни симптоми – отбеляза тенис коментаторът на “М-тел Спорт” Кирил Владимиров. – След Григор игра Дамир Джумхур, който не спря да кашля.”

Гришо страдаше от заболяване още по време на турнира в Ротердам преди две седмици. Тогава той достигна до финала, където загуби от Роджър Федерер (Швейц).

“Григор имаше няколко възможности за пробив във втория и третия сет, след които мачът на практика свършваше, но не успя да се възползва от тях – анализира двубоя с Джазири Кирил Владимиров. – Физическото неразположение е много тежко в тениса. Там играеш всеки ден и най-малкото нещо се отразява. Важното е да не се задълбочи. Григор не игра добре още от самото начало срещу Джазири. Всички мислехме, че е преодолял двойните грешки и спадовете в играта, защото 8-9 месеца не ги бяхме виждали. Тази загуба може да се окаже полезна, защото неговият щаб ще си направи изводите и ще тръгнат в правилната посока. Няма нищо притеснително. Тенисът е маратон. Ще има още куп мачове.”

Следващият турнир пред Григор Димитров е надпреварата от сериите “Мастърс” в Индиън Уелс. Той стартира на 5 март.