Само в 7DniSofia.bg

НС се тресе! Гинка скочи срещу Нинова: Как 28-годишна от село Крушовица си купи „Техноимпекс“?!

Корнелия Нинова (6)

Гинка Върбакова пристигна в Народното събрание, за да участва в съвместно заседание на Комисията по енергетика и Комисията за контрол над службите за сигурност, прилагането и използването на специалните разузнавателни средства, предаде репортер на Novini.bg.

В дневния ред са предвидени изслушване на КЗК, КЕВР, КФН, Агенция по приватизация и следприватизационен контрол, Държавна агенция “Национална сигурност” и Държавна агенция “Разузнаване”. Това се случва след настояване на депутати от БСП, които поискаха разсекретяване на класифицираните данни, получени от премиера на Чехия Андрей Бабиш по искане на Бойко Борисов за покупката на ЧЕЗ. Документът бе заведен в секретното деловодство на Народното събрание.

От БСП настояха да бъде създадена временна комисия в НС, която да проучи всички обстоятелства около сделката с ЧЕЗ.

От пресслужбата на МС съобщиха, че върху документа, получен от чешкия премиер Бабиш “има гриф за сигурност, поради факта, че не е съставена от орган на изпълнителната власт в България и съдържа данни за евентуални бъдещи банкови операции”.

Гинка Върбакова, чиято фирма “Инерком” купи активите на ЧЕЗ, поиска да се проведе закрито заседание на ресорните комисии в парламента, на което да може да предостави информация, касаеща банкова тайна. Заседанието започна с гласуване на древния ред на срещата.

В началото на изслушването си г-жа Върбакова честити 1 март. „В последните дни ние бяхме потърпевши от бзпрецедентната атака срещу Инерком. Свидетели сме на един политически и икономически шантаж. Свидетели сме в намеса в инвестиционните достигна до степен на сатанизиране. Някои политически сили видяха възможност за повишаване на политическия си рейтинг, чрез тиражиране на спекулации“, подчерта Върбакова.

„Преди година подготвихме документите си за тази сделка. Подценихме възможността да бъдем атакувани. Атаките срещу нас идват и от преки конкуренти, които загубиха това състезание, те искат да спечелят задкулисно, тиражирайки откровени лъжи и инсинуации. Това е сценарий, в който категорично отказваме да участваме. Ще защитим името си. С нашите адвокати ще прегледаме всички спекулации и лъжи и ще потърсим правата си по съдебен път“, закани се Върбакова.

„Не сме търсили контакти с нито един български политик“, увери бизнес дамата. Тя увери, че в действията си ще защитават интереса на гражданите. Освен това ще се търси възможност държавата също да има участие в ЧЕЗ.

„Кои сме ние? От лидера на една политическа партия беше зададен въпроса, как Гинка от Пазарджик на 43 години да си купи ЧЕЗ. Може ли аз да върна въпроса как може някой на 28 години да си купи „Техноимпекс“, посочи Върбакова, която очевидно визира лидерката на БСП Корнелия Нинова.

След това Румен Гечев скочи срещу водещия Делян Добрев, като се възмути, че Гинка прави реклама на разни компании и консултанти и на оШфорки и ОфМорки.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.