Радев изригна срещу управляващите: Хаотично правителство, службите обслужват комфорта на Борисов…

Румен Радев Президент (4)

Президентът Румен Радев отново разкритикува управляващите с изключително остри слова по сделката за продажбата на бизнеса на ЧЕЗ на Гинка от Пазарджик, за която има прекалено много съмнения, че е подставено лице.

Хаотичните действия на правителството противоречат на собствените му декларации. Това заяви държавният глава в отговор на въпрос за заявеното намерение държавата да придобие дял в ЧЕЗ.

Той директно обвини службите в държавата, че не работят в интерес на държавата, а обслужват властта на Бойко Борисов.

“За мен тревожното е, че службите не сработиха по този казус и вече витае въпросът дали те обслужват държавата или комфорта на управляващите, посочи той. Тревожно е, че демократичните механизми за контрол също се оказват безсилни, допълни държавният глава. Очаквам рационални решения в интерес на България, но това не отменя въпросите защо се стигна дотук”, каза Радев.

По-рано днес Гинка Върбакова отиде в Министерски съвет и след срещата обясни, че там се е запознала с премиера Борисов. Тя приела и да отиде в Чехия където да преговаря с ЧЕЗ за участие на държавата в сделката. Жената от Пазарджик бе разтреперана в компанията на вицепремиера Томислав Дончев и финансовия министър Владислав Горанов докато говореше пред медиите.