Извънредно! Прокуратурата след акцията в Перник: Отлично знаем кой е взел парите!

Румяна Арнаудова

Обвиненията са основани на доказателства. Отлично знаем у кого са отишли парите, у кое лице. Установили сме, че не е имало кризисна ситуация. Това каза пред Нова телевизия говорителката на прокуратурата Румяна Арнаудова по повод на показната акция от вчера в община Перник.

Държавното обвинение смята, че местната община умишлено е ощетена с 1,2 млн. лева.

„За един и същ период едната фирма е получила 400 000 лв. за извършена работа. Има документи ден по ден. Докато другото дружество е получило 1,2 млн. лв. и представя само един документ. В тях не е посочено откъде са извозвани отпадъците. Определен им е 10-дневен срок за внасяне на гаранциите“, коментира още тя.

От своя страна един от двамата задържани вчера – бившият кмет Иван Иванов, обясин как се е стигнало до това прокуратурата да смята, че той да бъде арестуван за 24 часа.

„Не бих казал, че са източени. Фактите са следните: аз встъпвам в длъжност на 13 ноември 2014 година. И какво заварвам – виждам, че на 9 септември същата година е сключен договор на базата на решение на Кризисния щаб с фирма „ЗБМГ“ за почистване на нерагламентирани сметища и строителни отпадъци на територията на община Перник. Тогава имаше кризисна ситуация, действително.

В същото време друга фирма, която си има договор и който изтичаше на 1 декември с.г. Аз заварвам надлежно издадени документи за тази дейност и този договор. Попитах, но те ми представиха от общината протоколи и всички необходими документи. Откъде идват нещата от прокуратурата, не зная“, обясни бившият градоначалник на миньорския град.

„Тези документи са в общината, аз няма как да ги представя. Аз нямам представа какви документи са представени на АДФИ при проверката миналата година. Аз напуснах Община Перник като кмет на 10 ноември 2015 г.“, завърши Иванов.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.