Само в 7DniSofia.bg

Важно! Климатологът Матев разкри каква нова опасност ни очаква и след колко дни започва да се затопля!

Сняг София Зима (1)

Времето ще продължава да бъде завладяно от снежната буря. Студените градуси ще се задържат поне още 2 дни. Най-интензивни са снеговалежите в Североизточна България и в планините. В източните райони на страната ще продължи да вали сняг, а вятърът ще се усили. Това отбеляза климатологът Симеон Матев, цитиран от Bulgaria ON AIR.

Въпреки тази мрачна прогноза, синоптикът успокои с лек лъч надежда, че постепенно времето ще се подобрява от юг на север, а до края на днешния ден валежите ще спрат.

„Може да се очаква слънцето да разкъса облаците, но това предразполага формирането на опасни висулки. На места в страната снежната покривка достига до 60 сантиметра. Днес е последният силно снежен ден, оттук нататък се очаква повече дъжд. По високите населени места е възможно температурите да паднат до -20 градуса. Дъждът е възможно да образува поледици“, отбеляза Матев.

Уикендът ще започне с валежи, които могат да доведат до опасна поледица. Но към 10 ч. сутринта в събота би трябвало валежите да са се успокоили. Вятърът няма да е особено силен. Неделният ден се очаква да бъде облачен с превалявания на дъжд, които ще преминат в сняг.