За какво му е да играе футбол!? Капитанът на националния ни отбор прибира до края на годината 5 млн. от ето този ултралуксозен проект (СНИМКИ)

7 Dni Sofia28.02.2018
ивелин попов

Баровски жилищен комплекс, оценяван на над 5 млн. евро, вдига капитанът на националния отбор по футбол Ивелин Попов, показа проверка на „България Днес“. Сума, която не е особено голям проблем за Попето предвид годишната му заплата от над милион в „Спартак“ Москва.

Самата инвестиция Попов прави чрез новорегистрираната си фирма „ИКИ Билдинг-2017“. В нея той е съдружник с двама бизнесмени с опит в строителството и продажбите на имоти.

Проектът на футболиста стартира точно преди година. На първи март 2017 г. фирмата, чийто капитал е скромните 150 лева, плаща в брой 1 408 197 лв. за огромен парцел на столичната ул. „Отец Паисий“. Теренът се намира в топцентъра на столицата. Заради поредния имотен бум търсенето на жилища и офиси в района е огромно, а цените гонят рекордни нива. Това от своя страна при добър проект гарантира огромни печалби на инвеститора.

Следвайки съветите на своите партньори, Попето моментално брои солидна сума и за архитект. Изготвеният проект предвижда строителството на осеметажна сграда, която почти плътно да покрие парцела. Според плана общата застроена площ на сградата е 5730 кв. м. Така при цена на имотите в района около 1300 евро на квадрат Попов си гарантира приходи от над пет милиона евро.

Съобразена с цените и баровския район е и големината на жилищата. Според документите близо шестте хиляди квадрата трябва да се разпределят върху едва 37 апартамента. Всеки един от тях има и огромен гараж.

За да оправдае солидните цени, Попето залага и на множество екстри за бъдещите обитатели. Блокът ще бъде построен с възможно най-добрите материали. Бъдещите собственици ще се радват на централно парно, луксозни общи части, дървена облицовка отвън, ажурени парапети, модерни системи за сигурност, а върху гаражите се предвижда и озеленяване.

След изготвянето на архитектурния проект Ивелин Попов плаща и 80 бона за строително разрешение. Парите са преведени миналата есен в общината. Веднага след това специално наетата известна строителна фирма започва да лее основите. От книжата на проекта става ясно, че блокът на футболиста трябва да е готов до края на годината.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.