Цветан Василев със скандална депеша от Белград! Адвокатът му прочете писмо, с което поиска спиране на делото „КТБ“, защото…

7 Dni Sofia28.02.2018
цветан василев

На днешното съдебно заседание по делото за КТБ адвокатът на Цветан Василев-Константин Симеонов прочете писмо от името на банкера.

В него той заявява, че процесът за КТБ трябва да бъде за подготовка и организиране на фалирането на банката. Банкерът отбелязва, че имената на участниците в него фигурират в разглежданото дело по закона „Магнитски”. Василев обяви, че Бисер Лазов и Албена Андреева са финансирали фирми, които впоследствие са придобили активи на банката.

Цветан Василев подчертава в писмото си, че прокуратурата не се занимава с този скандален факт. Той заявява още, че неговата фирма „Бромак” през юни 2014 година е увеличила капитала на банката със 180 млн. лев. През 2013 година също е станало същото.

Адвокатите на банкера поискаха делото да бъде прекратено, защото в него има съществени нарушения. Едно от тях е нарушаване на Параграф 6 на правата на човека. Нарушено е правото на Цветан Василев да научи за какво точно е обвинен, каза защитникът.

Той уточни, че освен това Цветан Василев е поискал да бъде разпитан, но прокуратурата е отказала с мотива, че това ще попречи на разкриването на истината. Адвокат Симеонов отбеляза, че човекът, който е пуснал сигнал срещу Василев и до ден днешен не е разпитан. Подчерта, че не се знае дали това лице изобщо съществува. Делото продължава.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.