Столична община с извънредна информация за обстановката в столицата! Шест аварийни екипа помагат на полицията…

Сняг София Зима (3) полиция

Във връзка с продължаващия снеговалеж и понижението на температурите в София продължава извършването на обработки със смеси срещу заледяване и избутване на снежна маса. Това се казва в съобщение от Столична община за обстановката в София към 5.30 часа тази сутрин.

Във всички 24 района на Столична община са обработени улици и булеварди, по които се движи градския транспорт, опасни и стръмни участъци, общински пътища, Южната дъга на околовръстен път, както и основни улици в квартали. Извършена е обработка тип „ветрило” с помощта на няколко снегорина едновременно на трасето на бул.”България”. На терен работят 138 снегопочистващи машини.

Няма затворени пътища на територията на общината. Опесъчаване на планинските пътища във Витоша: „Драгалевци – Алеко” и „Бояна – Златни мостове”. Към момента градския транспорт се движи при зимни условия по всички обичайни маршрути. Гражданите могат да използват градския транспорт при придвижването си. Започна почистването на прилежащите площи на спирките на градския транспорт и пешеходните подлези. Столичен инспекторат контролира дейността на почистващите фирми.

Шест екипи на дирекция „Аварийна помощ и превенция” подпомагат на терен дейностите и заедно с екипи на Пътна полиция съдействат за организацията на движение. Напомняме на шофьорите предвид понижението на температурите да карат с автомобили, оборудвани за движение при зимни условия и със съобразена скорост и да спазват дистанция. В двата кризисни центъра на Столична община са настанени 182 души, останали без дом.

Центровете са отворени 24 часа и в тях нуждаещите се получават подслон и храна.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *