Каракачанов изригна: Борисов е ядосан! Сделката с ЧЕЗ не може да бъде развалена…

Каракачанов (10)

„Опозицията и този път се опита да използва скандала с ЧЕЗ, за който правителството няма никаква вина. Премиерът е ядосан с основание, той вчера разговаря пред мен с чешкия си колега с молба за информация, която впоследствие оповести“.

Това заяви в ефира на Нова тв вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов. „В края на краищата всички знаят, включително и БСП, че този проблем се случва заради дупки в закона за енергетиката. Проблемът е че при продажбата на подобно значимо дружество, българската държава няма никакви механизми да се намесва. За съжаление на българина акъла винаги идва на другия ден, в конкретния пример пропускът е в законодателството.

Възложил съм на моя колега Искрен Веселинов да изработи текстове в закона за енергетиката, в които да дадем права на КЕВР да проверя предварително и по време на самата процедура подобни съмнителни сделки“, категоричен е Каракачанов. „Много хора смятат, че КЕВР може да развали сделката за ЧЕЗ, не не може, трябва да го кажем ясно. Проблемът е можеш ли да управляваш енергосистемата на 40% от България и затова трябва да се направи спешно промяна в закона.

На един човек му личи кога е откровен, познавам Борисов от времето, когато беше главен секретар на МВР“, добави министърът на отбраната.  „Всеки дава идеи, само че от мерака до реалността има едно разстояние, което се нарича финансови възможности. Искам държавата да си контролира нещата и да не позволява подобни неща да се случват. В рамките на една седмица могат да бъдат поправките в енергетиката, които ние предлагаме.

Теменужка Петкова подаде оставка и сега всички я изкарват виновна, а тя по закон няма правомощия. Мен не ме подозирайте в симпатии към ЧЕЗ. За да си вържем гащите, дайте да си променим закона за енергетиката, защото можем да дадем власт на КЕВР, заключи Красимир Каракачанов.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.