Само в 7DniSofia.bg

Ексклузивно! Борисов на извънреден брифинг: Някой иска да повтори февруарските събития, тоя път оставка няма да има!

boiko izvunredno

Някой иска да повтори февруарските събития, само че с друг сценарий.

Тоя път оставки няма да има, съзря премиерът Бойко Борисов в атаките спрямо него и ГЕРБ. Нямам нищо общо със сделката, каза той.

Сега се насаждало усещането, че някаква Гинка от Пазарджик, зад която стоял той, иска да купи ЧЕЗ. Това е лъжа, отсече Борисов на извънреден брифинг в Народното събрание.

Наблюдавайки как беше градирана атаката срещу мен и правителството, поисках днес разговора с премиера Бабиш. И настоях от него да получа тази информация, която има в тяхното министерство. В момента сме го получили, ще го предадем на Цвета Караянчева да го заведе в секретното деловодство, заяви още премиерът.

„Господ ми е свидетел! Тоя път ще ги гоня докрай тези гадове“, каза ядосан Борисов за сценария.

Тоя път оставки няма да има, закани се Борисов. Той обяви, че ГЕРБ ще внесат поправки в енергийния закон, за да не може подобни фирми да участват в такива сделки. Държавата да има блокираща квота, примерно 34%, добави по този повод Волен Сидеров, който заедно с Цветанов бе застанал до министър-председателя на трибунката в Народното събрание за общото изявление.

Излиза, че въпросната госпожа ще има по-малко от 10%. Тук не става въпрос само за един оператор. Г-жа Нинова, разбирам я, да се откупи и национализира, но имаме и други оператори. И ако ще се национализира, да го направим и с трите ЕРП-та, призова Борисов.

И той повтори, че съдбата на енергийния министър Теменужка Петкова ще се решава след четвъртък.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.