Жесток скандал! „Райън ер“ зарязал над 130 българи в Румъния, други 60 са в неизвестност

Райънеър Самолет

Пореден жесток скандал се разгаря с нискотарифната самолетна компания „Райън ер“.

В момента на летището в Тимишоара бедстват 130 българи, които е трябвало снощи да кацнат от Лондон на летището в Пловдив. След като станало ясно, че това няма да се случи, самолетът каца в Румъния. Така пътниците са стоварени там и от 21 часа снощи са в Тимишоара.

Една от пътничките разказа пред Би Ти Ви, че от компанията не са осигурили нищо. „Просто ни стовариха на летището и чакаме. Искаха да ни извозят с автобуси на градския транспрот за България, без тоалетна и каквито и да било условия. Сами виждате каквое е времето, как да тръгнем автобуси“, разказва жената.

Още по-шокиращо се оказва, че от „Райън ер“ оставили хората гладни и жадни. Дали им единствено ваучери за по 5 евро, за една вода и това е. „Една майка с малко бебе помоли за памперси и храна, казаха й че всичко е затворено и я оставиха да се оправя.

Стоим тук и се опитнаме да се свържем с останалите 60 човека, които се качиха на автобуса, но нямаме връзка с тях. На летището останахме 130 човека“, допълва още жената. Оказва се, че от „Райън ер“ чакали да отвори офиса им в Дъблин и чак тогава да преценят какво ще парвят. През това време 60 души са в неизвестнот, а други 130 бедстват на летището в Румъния.