Ексклузивно! Гинка продължава да отрича: Няма офшорки, аз купувам ЧЕЗ! Капиталът ми можеше и да е 2 лева…

КАКА ГИНКА

Не мога да коментирам цената на сделката, но компанията е специално създадено дружество за целта, може да е с 2 лева и с 50 хиляди лева капитал. Зад нея стоят моите компании, които на този етап се оценяват на 100 млн. лева. Това заяви Гинка Върбакова от Пазаджик, който стана известна със закупуването на ЧЕЗ и предизвика истински скандал.

Гинка се решила да купи ЧЕЗ, защото била в бизнеса с енергетика от 10 години и това било предизвикателство за нея. За развитието на ЧЕЗ тя щяла да разчита на оперативния мениджмънт.

Върбакова заяви, че по-голямата част от сделката ще бъде финансирана с банков креди, в повечето случаи купувачът дава в залог акциите си.  На въпрос дали зад нея стои политическа партия и офшорна компания, Върбакова заяви че категорично няма подобно нещо. Зад нея не стояли каквито и да било политически фигури, както и офшорни компании.

„Не познавам Бойко Борисов, не познавам Христо Ковачки”, канеторично заяви Върбакова. Гинка обаче не отрече приятелството си с енергийния министър в оставка Теменужка Петкова. Двете били близки от 20 години, но Петкова не знаела за намерението на своята близка да купува ЧЕЗ.

Тя допълни, че процедурата е била разгледана изцяло от Чехия и всички участници са били поставени на равна основа. Гинка от Пазарджик заяви, че не може да продава и да залага електропреносната мрежа. Но пък не знае колко километра е разпределителната мрежа на ЧЕЗ.

Оказва се, че и КЕВР няма правни основания да спре сделката, което окончателно решава съдбата на компанията. предаде Пик.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *