Сидеров захапа Делян Добрев: Той е незаконен депутат! Трябва да напусне парламента и няма право да се изказва

Волен Сидеров (2)

Делян Добрев е най-уникалният случай в българския парламентализъм. Той е депутат в оставка. Вкопчил се е в парламента и стои там като незаконен депутат. Конституционният съд ясно се произнесе по казуса му. Това заяви в ефира на “Здравей, България” Волен Сидеров, лидер на партия “Атака”.

“Той просто трябва да напусне парламента и няма право да се изказва. Как може да размества партии в коалиционното споразумение. Не знам какво го движи този млад човек, но ръководството на ГЕРБ трябва да вземе мерки. Ще говорим с тях”, каза патриотът. “Не ме интересува какво смята Делян Добрев, той за мен не е фактор”, добави Сидеров. “Категорично съм против Истанбулската конвенция. После стана ясно, че Марешки и групата му биха я подкрепили. Ръководството на парламентарната група на ГЕРБ си беше подготвила гласуване, в което тази конвенция щеше да мине. Това говори много, но се радвам, че се отказаха”, заяви Сидеров.

“Аз много съм патил в политиката и затова трябва да посочвам на партньорите си изкушенията и опасностите. Аз играя ролята на този, който ги насочва към истинските неща. В политиката трябва да правиш верните неща, защото хората иначе ще те заплюят”, каза той и добави, че иска да върши полезни неща за хората. Радвам се, че обществото се събужда и става непримиримо по някои теми. Не трябва да допускаме и ние компромис с властта. Цветанов, ако се беше посъветвал с мен, щях да му кажа, че темата за Народния съд не трябва да се вкарва в парламента. Това е тема, която няма еднозначна оценка. Все пак беше полезен урок”, каза той.

“Следващите избори са за евроизборите. Там не трябва да сме разделени. Хората и без това не обичат да гласуват на тези избори. Тогава няма да имаме шанс. Ако се явим по отделно ще имаме по-нисък процент и хората ще си кажат “Ето, те се разпадат и сриват”. Не трябва да мислим как по отделно, а как при всички обстоятелства, въпреки различията в характерите, да бъдем заедно”, смята лидерът на “Атака”. Ще подготвя промяна в закона за блокираща квота от 34% заради сделката за ЧЕЗ.

Подготвям го това с колеги от “Атака”, ще го внесем и ще видим как реагират всички”, каза той и оцени работата на подалия оставка министър на енергетиката: “Теменужка трябваше да каже защо подава оставка и какви са й аргументите. Смяната на един министър не трябва да става драма.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *