Само в 7DniSofia.bg

Делчев изригна в ефир: Ако Гинка реши да дръпне шалтера на Борисов, ще свали правителството…

Димитър Делчев

Категорично процедурата за продажба на ЧЕЗ не е прозрачна. Зад рамото на Гинка наднича някой друг. Несериозно е стратегически сектор за България да се управлява от една малка пазарджишка форма. Ако утре Гинка реши да дръпне шалтера на Борисов, тя ще го направи. Токът сваля и качва правителства.

Това каза председателят на „Движение България за гражданите“ Димитър Делчев в ефира на БТВ. Според него ДАНС трябва да направят проверка на сделката и на това дали тя е честна. „Трябва да е ясно кой прави тази сделка. Това е разпределението за 3 милиона българи.

Пълна безотговорност е истинските собственици не са тази. Няма логика при интерес на големи играчи на терена, ЧЕЗ да се купува от една дребна фирма на пазара. Няма логика много неща в България да се продават, а собственикът да не се знае. Това задкулисия ще го платим всички ние през цената за тока. Очаквам тя да се повиши“, подчерта Делчев. „Притеснява ме, че се чертаят изкуствени разделителни линии в дясно.

Интерес от това имат ГЕРБ, защото нямат полза от модерна десница. В Реформаторския блок има две различни тенденции – едната по-скоро към ГЕРБ, другата да се създаде нова десница. Такива течения има и в другите десни партии. Нужно е да обединим усилия, за да разбием порочния кръг. Не бих застанал зад управление на БСП, но не и зад една пълзяща диктатура.

Искаме върховенство на закона и борба с корупцията. Нужно е да начертаем червена разделителна линия и десните да застанем от едната страна. Ще продължаваме да отстояваме политическия си дневен ред“, каза още председателят на движението.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.