Само в 7DniSofia.bg

Гръмна бомба в тв-ефира! Собственикът на „Стани богат“ загуби лиценза, Ники Кънчев пада от ефир, а предаването се мести в…

7 Dni Sofia25.02.2018
константин каменаров

“Стани богат” – легендарната тв игра, популярна по цял свят, отново се връща на малкия екран, но по БНТ, обяви генералният директор на телевизията Константин Каменаров (на снимката) пред “24 часа”.

“В нашата телевизия е подходящо да има такъв тип интелектуално развлечение, което е и познавателно. Още повече че има световна тенденция към ръст на точно този вид познавателни игри”, обясни Каменаров. Той разказа как на последния телевизионен пазар в Кан големите производители на забавно съдържание са предлагали над 40 игри, създадени на основата на “Стани богат”.

Състезанието ще започне да се излъчва скоро по БНТ, вероятно

още напролет ще
стартират
снимките му

и дебютът му ще е преди летния сезон.

Най-голямата промяна в играта освен факта, че вече няма да е по Нова тв, е, че ще има нов водещ. Ники Кънчев – единственият водещ досега, безспорно беше емблемата на “Стани богат”. Заслугата това да стане една от най-обичаните тв игри до голяма степен е негова.

Той обаче е лице на “Биг Брадър” по Нова тв, а и продуцентската компания на Нико Тупарев – “Олд скул”, която досега снимаше играта, вече не притежава лиценза за нея. Това беше единичен случай у нас, когато продуцент е взел лиценза, тъй като разрешителните за повечето формати обикновено се купуват от телевизиите.

Прецедентът вече не съществува, тъй като сега БНТ също е купила лиценза за “Стани богат” от “Сони”.

Представители на

компанията ще

дойдат у нас

другия месец,

за да консултират производството. Дотогава трябва да бъде избран новият водещ, за да бъде одобрен и от лицензодателя.

Много вероятно е изпълнителен продуцент на играта отново да е Тупарев и компанията му заради опита, който имат. Досега само негов екип е снимал предаването.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.