ЕКСКЛУЗИВНО! Екатерина Дафовска скандално скочи на властта заради олимпийците ни в Пьончанг!

екатерина дафоска

„Горе главата“, това написа във Фейсбук страницата си председателката на федерацията по биатлон у нас Екатерина Дафовска. Обръщението е към отчайващо представящите се родни спортисти в Пьончанг. На всичкото отгоре бившата медалистка мъмри спортния министър Красен Кралев и журналистите, ако обичат да нямат гореми очаквания, защото не им влизало в работата. Инетерсно как става това, защото същите тези спортисти са на държавна издръжка, от данъците на всеки един българин, журналист, министър. Тоест работодател на тях им е държавата, а Дафовска може би смята, че работодателят няма право да изисква. Ако е така, то министър Кралев да спре парите, да се издържат сами и тогава няма да имаме никакви претенции към тях.

 Ето и обръщението на Дафовска във Фейсбук, което скандализира спротните любители:

„Горе главата!

На всички журналисти, министри и тем подобни – един път да спрат с натоварените очаквания преди Олимпиада!“.

Представянето на олимпийците ни на Зимната олимпиада в Пьонгчанг е повече от посредствено. Единствено Сани Жекова доближи медалите с шестото си място в дисциплината сноубордкрос. Радослав Янков, който бе сочен като лидер на тима ни, не преодоля квалификациите в дисциплината си. Владимир Зографски зарадва феновете с 14-о място, но също остана далеч от Топ 3, а в биатлона единствено на индивидуалната дисциплина на 20 км при мъжете Владимир Илиев можеше да изненада фаворитите, при чиста стрелба. Много разочароващо се представиха мъжете в щафетата на 4х7.5 км, като отборът ни бе затворен с една обиколка. Повечето родни представители и в този спорт, а и в другите дисциплини с българско участие – останаха далеч дори от златната среда като резултати.

Дали натоварените очаквания са причина за колебливите изяви на талантите ни в Пьонгчанг? По-скоро не, едва ли са много журналистите и министрите в България, изразяващи огромни надежди (за поредица от призови класирания) към зимната ни делегация. Всичко опира до работа в отделните федерации, естествено съчетано с подходящо финансиране и условия.

Така, че Катя Дафовска, една от най-великите ни спортистки, може да бъде посочена сред ключовите факторите за представяне на родните биатлонисти – посредствено или не в Пьонгчанг, всеки има право на мнение. И ако детайли в подготовката на олимпийците ни в различните видове спорт не са на най-високо ниво, съчетано и с не големите ни традиции на Зимни олимпиади, то за резултатите в биатлона (за някои все пак незадоволителни), едва ли трябва да отговарят журналисти, напротив – ръководители, сред които и Дафовска.

Източник: ПИК

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.