Абсурд! Кола на „Общинска полиция“ блъска автомобила на студент, пишат му акт!

полиция

Какво се случва, когато обикновен човек шофира и отзад го блъсне кола на „Общинска полиция”? Оказва се, че акт получава водачът на ударения автомобил, защото карал… прекалено бавно. Това става ясно от разследване на сутрешния блок на Нова телевизия.

В такъв абсурден казус се оказват забъркани трима студенти. Иван, Йордан и Виктор се сблъскват с несправедливостта на 17 февруари.

Тогава се случва въпросният инцидент.

„На 17 февруари карахме ски близо до Драгалевци – разказва 21-годишният Иван. – Полицейска кола ни блъсна отзад. Пътната обстановка беше заснежена, беше заледено и неопесъчено. Нямаше мзаркировка на пътя. Полицаите не бяха на нужната дистанция зад нас. Не успяха да намалят. Когато дойдоха катаджиите, ми написаха акт на мен, защото съм карал с несъобразена бавна скорост, заради което съм блъснат отзад. По закон виновен е този, който удря колата отзад“.

Пристигналите служители на КАТ разговаряли само с колегите си от „Общинска полиция” и почти не дават дума на трите момчета в ударената кола.

„катаджиите започнаха направо да разпитват техните колеги за случката и изобщо не  се обърнаха към нас“, заявява Йордан. – До последно твърдяха, че няма да изготвят акт, защото не сме виновни за случилото се. Накрая обаче ни връчиха акта и ни накараха да се подпишем“.

„Чувствам се безпомощен и без права – коментира ситуацията Иван, който шофирам автомобила в момента на катастрофата. –  Но не смятам, че трябва да си мълчим и позволяваме да бъдем тъпкани”.

Той не крие, че изхода от тази ситуация може да повлияе на решението му дали да остане в България или да замине да живее в чужбина.

СДВР извършва разследване по случая.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.