Ледена прогноза! България в обхвата на сериозен циклон, очакват ни много ниски температури…

Времето Климат Прогноза

Страната ни се намира в обхвата на сериозен циклон, който освен облачно време, ще продължава да ни носи дъжд и сняг. Днес ще ни връхлети кански студ, който ще измести циклона към Средиземноморието.

До следващата сряда Малък Сечко ще показва нрава си и живакът на много места сутрин ще пада до -12 градуса, а максималните дневни температури рядко ще превишават нула градуса. Януарският студ ще се завърне трайно и ще бъде придрушен от мразовит северен вятър, който ще е най-силен в Северна и Западна България, предаде ПИК.

Снежната покривка се очаква да бъде между 5 и 10 сантиметра. Според синоптиците времето през по-голяма част от месец март ще бъде дъждовно. Количеството на валежите, които ще паднат, ще бъдат близки до нормата.

Температурите, които се очакват, ще се движат между -6 и -3 градуса, а максималните стойности ще варират между 18 и 26 градуса. През първото десетдневие на женския месец ще се наблюдават динамични процеси – бурни ветрове, с валежи от дъжд, в Северна България и по високите полета на Западна, дъждът ще преминава в сняг, но не се очакват сериозни снежни покривки. Към края на периода се очаква повишаване на температурите.

В края на второто десетдневие температурите ще тръгнат нагоре и ще достигат максимални стойности от 12-14 градуса. Това затопляне ще продължи и през третото десетдневие на март. В края на му времето ще бъде ясно и сухо. Очакваме дневни температури до 14-16 градуса, но през нощта температурите ще се движат около -5 градуса и сутрин ще бъде много студено. В края на последното десетдневие температурите ще са около 16-18 градуса, а на места ще достигат и до 20-22 градуса. Времето ще е подходящо за планините, но ще има опасност от лавини.

Любителите на ски спортовете да бъдат внимателни. Пролетта ще се почувства във високите дневни температури, на някои места те ще достигат до 22 градуса.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *