Ерменков изригна в ефир: Борисов гори бушони! Държавата се прави, че нищо не е чула…

таско ерменков

Нормално ли е една фирма, регистрирана с 50 000 лв. през есента на 2017 г., да купи предприятие, касаещо националната сигурност, да извади 320 млн. евро и в същото време държавата да се прави, че нищо не е чула.

Това попита в предаването „Лице в лице“ по БТВ депутатът от БСП Таско Ерменков по повод съмненията около сделката за продажбата на ЧЕЗ на българска компания, довели до заявката на енергйния министър Теменужка Петкова, че ще си подаде оставката.

Вчера питахме г-жа Петкова какво става със сделката, тя каза, че нищо особено няма. Днешната оставка обаче показа, че вчера Теменужка нещо ни е поизлъгала и че това 20-годишно приятелство не е само „здравей-здрасти“. Най-вероятно зад това не стои само г-жа Петкова, която е доста хрисим човек. Съмнява ме тя да е предприела действия на своя глава, без знанието на премиера, посочи Ерменков.

Искам да подчертая, че министърът е изпълнител в случая, тя няма смелостта да направи нищо без знанието на министър-председателя. Това е провал на премиера в енергетиката. Петкова е просто клапата, през която да се изпусне парата и премиерът да остане чист в случая.

Не мога да разбера – при толкова изгорели бушони той или не знае какво става в правителството му, или знае много добре и гори бушоните, което го прави ненадежден и предател, заяви социалистът. По думите му прокуратурата трябва да се самозеира и да провери случая.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории