Само в 7DniSofia.bg

Председателят на Здравната комисия в Народното събрание Даниела Дариткова: Скандалът с НЗОК е инсцениран!

daniela daritkova

Националният рамков договор, който сега се гласува, е с постигнати параметри, които са най-добрите от години. Той ще даде шанс хората да получават по-добра здравна грижа, а работещите в системата да получат по-добро възнаграждение за труда си. Това обясни председателят на здравната комисия в Народното събрание Даниела Дариткова.

„И в този момент се инсценира този скандал и виждаме, че като краен резултат може да се блокира подписването на договора“, заяви тя в студиото на „България сутрин“, пише bgonair.bg.

Според Славчо Велков от БСП скандалът не блокира подписването на рамковия договор, а го блокира призивът да не бъде подписван на финансовия министър Владислав Горанов.

„Напът е да се срине системата за здравеопазване“, заяви социалистът пред Bulgaria ON AIR.

Славчо Велков подчерта още, че разликата в задълженията на НЗОК, които според управителя на Касата са над 130 милиона, а в официалните отчети около 7 милиона лева, е защото тези пари са скрити.

Според Даниела Дариткова обаче проектът за бюджет на НЗОК е внесен именно от управителя проф. Плочев и той е изчислен на базата на дадените параметри на изпълнение на бюджета за миналата година.

„Тогава е трябвало да има ясни данни колко са дължимите суми към чуждите здравни фондове“, обясни депутатът от ГЕРБ в ефира на „България сутрин“.

Дариткова обясни още, че в Народното събрание са били изненадани от писмото на проф. Плочев миналата седмица с искане на актуализация на бюджета, като е имало разлика в цифрите между дадените  в писмото и от надзорния съвет.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.