Кърваво отмъщение! Родителите на трите деца, държани под ключ в “Люлин”, убили дядото след епизод на “Съдебен спор”

Полиция

Повдигнати са обвинения за убийство на родителите на трите деца в столичния квартал “Люлин”, държани под ключ. Обвиненията са повдигнати след проведен днес следствен експеримент, съобщи Нова телевизия.

Припомняме, че дядото на децата и баща на майката – 87-годишният Стефан Янев, беше обявен за изчезнал и открит убит, след като сигнализира в предаването “Съдебен спор” за проблемите в семейството. Момичетата, които Янев се опитва да спаси, са на 13, 14 и 18 години. Животът им минава между четирите стени на апартамент в “Люлин”. Без приятели и без училище.

Не са ходили дори на детска градина. Решението било на родителите. Майката споделя, че просто не харесвала българското образование. Децата и родителите делели една малка стая. Не общували със съседите си. Някои от тях твърдят, че родителите били последователи на “църква, която ги подпомагала”. Пак според съседи, възрастният мъж е пребиван редовно от собствената си дъщеря. Карали се за битови сметки. От Община Люлин разбрали, че децата не ходят на училище и опитали да се срещнат с родителите. Но безуспешно…

Социалните също не знаели, че в семейството има проблем. При тях нямало сигнали. Попаднали пред апартамента случайно през 2011 г. след сигнал за пожар. Не разбрали обаче, че децата са били неглижирани. В МВР имало жалби. Бащата и дъщерята с е оплаквали един от друг – основно от неплатени сметки. Преди да бъде убит пенсионераът, полицаите отново проверили адреса. Съседка твърдяла, че е дядото е пребит от дъщеря си. Отзовалият се на сигнала патрул обаче не чул шум и викове от апартамента.

И никой не отворил вратата. Не можели да влязат вътре без да са сигурни, че нечий живот е застрашен. Междувременно стана ясно, че децата ще бъдат настанени в кризисен център.