Извънредно! Двама президенти, председателят на НС и випове на крака при Вежди! И генерал Деси поздрави именития творец…

Вежди Рашидов

Известният скулптор, бивш министър на културата и сегашен депутат и шеф на комисията по култура в парламента Вежди Рашидов поднася голямата си изненада на почитателите на изящното изкуство с изложба, в която представя непоказвани досега скулптори и пластики.

Само преди месец Вежди направи друг подарък на публиката, като събра и показа купувани от него по битаците на Европа безценни шедьоври на изобразителното изкуство, които той е реставрирал и съхранил. Това скулпторът заяви, че това е неговият дар за приятелите и почитателите му по случай неговия рожден ден.

На празника на Рашидов дойдоха куп известни политици и интелектуалци. Сред първите гости бяха депутатът от ГЕРБ Димитър Главчев, Христо Мутафчиев и актрисата Татяна Лолова, Соломон и Гергана Паси.

Пред камерата на ПИК TV той заяви, че е много щастлив, че е намерил време за изкуството си.

Президентът Румен Радев също уважи събитието със съпругата си Десислава, която бе избрала тъмен панталон и бяла копринена блуза за събитието. Двамата отказаха коментари пред медиите и бяха пазени плътно от охраната си от НСО.

Президентът Георги Първанов също бе сред гостите връчи и подарък на Рашидов. На тръгване Първанов поздрави Радев и двамата си размениха няколко думи. Припомняме, че именно лидерът на АБВ бе човекът, който пръв застана зад кандидатурата на Радев за президент, но по-късно летецът се отказа от подкрепата му.

По-късно дойдоха също и зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, който се здрависа с Радев, шефката на парламента Цвета Караянчева и Симеон Сакскобургготски, който също не пропусна да поздрави президента, както и бившия държавен глава Георги Първанов.

„Ваше величество, г-н президент и г-н президент, г-жо Караянчева, г-н Цветанов, Ваши превъзходителства посланици, близки и приятели, безкрайно съм щастлив, че на моите години все още мога да събера хора, от които да поискам да се обичат. Като човек, който знае цената на живота, ви призовавам да се обичате и така държавата ще е добре. Друг път няма.

Благодаря на моята съпруга, на която посвещавам изложбата. Без нея за мен нямаше да има завръщане“, каза Рашидов на откриването на изложбата, аплодиран от ВИП гостите си.

Над 50 творби е успял да направи за 8 месеца Рашидов, след като лекарите са му позволили отново да работи. Той имаше забрана да твори с тежки метали заради тежко заболяване, което преживя, но за щастие се възстанови успешно. Изложбата му ще е в София още месец, а след това ще бъде показана на европейско турне.

Сред гостите на изложбата бяха и главният секретар Младен Маринов, актьорът Георги Мамалев, певицата Силвия Кацарова, магът Астор, омбудсманът Мая Манолова.

На събитието по-късно дойде и лидерът на Атака Волен Сидеров, който поздрави Рашидов, а веднага след това и коалиционния си партньор Цветан Цветанов. Двамата се усмихваха и шегуваха и по нищо не личеше да има проблеми помежду им, въпреки твърденията на Сидеров пред медиите в последните дни, че Цветанов заговорничи с Валери Симеонов и клати управлението.

Източник: ПИК