ИЗВЪНРЕДНО! ГЕРБ отвърна на удара на БСП: Ще се убедите, че няма нищо прикриващо и нищо ново!

Герб (8)

Депутатът от ГЕРБ Данаил Кирилов, който е и председател на правната комисия,  обясни на извънреден брифинг в кулоарите на парламента смисъла на проверките на оградата по границата, за които БСП заяви, че има прокурорско разследване, предаде ПИК.

 “Оградата вече е завършена. Възникват въпроси с неговата подвръжа и с възстановяване щетите по него. По тази причина, трябва да се обезпечи поддръжката. Предложението за промяна е една дума и един съюз – добавя се изразът „и поддръжката. Обявихме го достатъчно прозрачно. Присъстваше зам.-министър Ципов, както и тримата областни управители на Бургас, Ямбол и Хасково. Те задаваха много въпроси, това се хареса на всички колеги. Благодаря им, че отделиха половин ден, за да се явят пред парламента и докладваха дейността си в последните две години. Утре ще се убедите, че няма нищо прикриващо, нищо ново. Целта е да се даде възможност за адекватна реакция за най-близката държавна институция”, каза Данаил Кирилов.

Отношение по темата взе и председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов: “Трябва да има бързина по възстановяването на участъците. Трябва да избегнем другото тълкуване на БСП – ако не се въведе тази процедура, може да отнеме месеци, дори половин година до началото на ремонта по Закона за обществените поръчки. Тогава ще кажат, че оградата я няма и могат да влизат безпрепятствено. Законодателството не се прави, за да се създадат начини за корупционни практики. Ще бъдат изградени видеосистеми и други системи за охрана с тези 160 млн. евро, които получихме”.