Димитър Главчев от ГЕРБ категоричен: Отстраняването на Валери Жаблянов не е реванш за моята оставка!

Доста е елементарно да се каже, че отстраняването на Валери Жаблянов е реванш за моята оставка. Това заяви Димитър Главчев в сутрешния блок на БНТ, пише новини.бг.

Припомняме, вчера депутатите от мнозинството гласуваха оставката на зам. – председателят на Народното събрание Валери Жаблянов. До  гласуване за отстраняване на депутата се стигна, след като Жаблянов определи в декларация Народния съд като “необходимо правосъдие”.

“Случаят беше много по-различен. Самият аз си подадох оставка, а Жаблянов отиде на гласуване от народните представители. С гласуването си в подкрепа за Жаблянов се видя, че цялата парламентарна група на БСП стои зад това, което той направи”, каза той.

“С него имахме чудесни колегиални отношения, но става въпрос за политическа изява и неглижиране на решение на Народното събрание” допълни депутатът.

“Народните представители, които коват законите, трябва да ги спазват”, каза още Главчев по темата.

“Президентът акцентира върху правомощията си за полагане на вето. Той има и други функции, но явно предпочита да набляга основно на тази”, заяви по темата за наложеното президентско вето върху Закона за банковата несъстоятелност от президента Румен Радев.