НА КОСЪМ ОТ КАТАСТРОФА! Пострадал шофьор: Аз съм съгласен и 200 лева да направят винетките, обаче да има магистрали!

vinetka

„Аз съм съгласен и 200 лв. да направят винетките, обаче да има магистрали”, коментира пред NOVA шофьор, който за трети път пука гума на участък от АМ „Тракия”, пише вести.бг.

„За мен това не е магистрала”, посочва той.

Участък от скоростната лента застрашава живота на пътуващите към Бургас. Дори при скорост много по-ниска от разрешената, асфалтът между 154-ия и 156-ия километър, малко преди Чирпан, е в такова състояние, че преминаването е опасно.

Пострадалият е заснел как след преминаването през дупките, по неговите думи – с около 60-70 км/ч, задната дясна гума на автомобила буквално е разкъсана на парчета. Карал е по-бавно, защо е превозвал стоки. При нормална за една магистрала скорост обаче инцидентът е можел да има фатални последици.

От Агенция „Пътна инфраструктура” обясниха, че на отсечката не е правен основен ремонт от 23 години. Заради интензивния трафик, ниските температури и валежите, се отваряли дупки. Според АПИ, техните екипи веднага запълвали повредените места в асфалта.

Основен ремонт на въпросния участък ще има. Но едва когато времето се оправи, обещават от Агенция „Пътна инфраструктура”.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.