Само в 7DniSofia.bg

НАЙ-НАКРАЯ! Вече ще има нощен транспорт в София! Вижте колко ще струва картата за всички линии след полунощ!

gradski transport

Най-накрая, подобно на много други европейски столици и българската. От Солична община обявиха, че ще пуснат услугата от пролетта, съобщи DarikNews.bg, цитиран от вести.бг.

С карта на стойност само 2 лв., софиянци ще могат да използват всички линии, които ще продължат да се движат след полунощ, предвижда нова наредба за реда и условията за пътуване с обществения градски транспорт.

Все още се уточняват превозните средства, които пробно ще бъдат пуснати през нощта. Ясно е обаче, че едно от най-използваните средства за придвижване – метрото няма да е сред тях.

Председателят на общинската транспортна комисия Екатерина Йорданова коментира, че след тестовия период местната власт ще реши дали има смисъл от въвеждането на постоянен нощен транспорт и какви средства ще са необходими за това.

Междувременно стана ясно, че ще има още една промяна – глобата за нередовните пътници в градския транспорт в София ще падне от 200 на 50 лв. Глобата от 200 лв. се налага, ако нередовен пътник откаже да купи карта за 40 лв. от контрольорите, установили нарушението. Картата от 40 лв. обаче ще остане, пише „Дневник“.

Предлага се още допълнителното таксуване за ръчен багаж да отпадне.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.