Каракачанов скочи срещу президента: Няма да харча милиарди, за да отбия номера! Проговори за пожара в коалицията…

Каракачанов (9)

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов отвърна на удара на президента Румен Радев, че не се прави нищо за модернизацията на армията. „Не мога да си позволя да похарча едни милиарди, просто за да отбием номера и да похарчим парите на българския данъкоплатец. Никога няма да го направя и няма земна сила, която да ме накара да го направя”, категорично заяви силовият министър пред БНТ.

Лидерът на ВМРО заяви, че с президента са в нормален диалог и не са имало поле за какъвто и да е конфликт. Като първа точка в дневния ред той определи модернизацията на фрегатите, като припомни, че сделката се развали точно преди подписване на договора, защото отпуснатите пари не са достатъчно. Като голям проблем той заяви, че е облагането с ДДС на тези пари, като това трябва да се реши, защото парите драстично намаляват. Вариантите според Каракачанов са два. Първия е да се изгради базов модел, а след това да се търсят допълнителни средства за въоръжение. Министърът обаче заяви, че този вариант на него лично не му допада. Другият е да се отправи запитване към всички 8 фирми, които първоначално са кандидаствали за проекта и да предложат цените и тогава да се решава.

По повод придобиването на нови бойни самолети, силовият министър заяви, че докато държави като Полша си ремонтират руските самолети МиГ и Су-22, ние сме ги „накичили по мегданите” или сме ги раздали. Той заяви, че преди години Германия са ни предлагали цяла ескадрила за по 1 евро самолета, но ние сме ги отказали, защото са руски, а в същото време Полша си ги взима.

Лидерът на ВМРО заяви ексклузивно, че вчера тримата лидери от Обединени патриоти са имали политически съвет. „Проблеми няма, има малки недоразумения. Лично аз предпочитам да изясняваме нещата на съвет, а не пред медиите. Като министър на отбраната не мога да броя кой депутат колко се е изявявал, не е моя работа, а и нямам време”, заяви Каракачанов и допълни, че все още държи, че референдума за трети пол, гей бракове и джендър образованието трябва да се проведе, за да може темата да бъде затворена.

Вицепремиерът заяви, че темата за оставката на на Ангелкова не е коментирана, но лично той смята, че подобна тема за смяна на министри е деликатна.

По повод думите на лидера на НФСБ  Валери Симеонов, че е възможно на следващите избори да не са в коалиция с ВМРО, Каракачанов заяви, че следващите избори са евро депутати. „Знаете ли колко вода ще изтече, не мога да гарантирам на кой какъв ум ще му дойде в главата. Аз смятам, че едно такова обединение преминало през толкова трудности трябва да остане. Ако проявяваме повече разум и повече емоции всичко ще е наред”, каза още Каракачанов.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *