Скандално от Осман Октай: Едно убийство направи Пеевски довереник на Доган! Делян е притеснен в момента

7 Dni Sofia19.02.201841500
илия павлов делян пеевски
Делян Пеевски се превърна във фактор на задкулисието, каза бившият заместник-председател на ДПС Осман Октай пред държавното радио.
Не познавам Делян Пеевски и докато аз бях заместник-председател на ДПС до 2001 година, той не съществуваше в това пространство. Винаги съм казвал, че след смъртта на Илия Павлов той седна на този празен стол до Доган и за съжаление се превърна във фактор на задкулисието през последните години.

Жалко, че вместо изцяло да се изкаже истината за това задкулисие, което се представлява от подобни личности, такива сериозни мъже – като президента, който представлява най-сериозната и най-доверената институция в държавата – задочно задават въпроси на министър-председателя за контактите му, срещите му с хора, представляващи задкулисието, като цитира Делян Пеевски.

Когато се сведат нещата в разговора на двамата най-силни мъже, представляващи двете най-силни институции в държавата и държавността, вече държавата и държавността губят стойност. Така смятам аз. И от това се възползва Делян Пеевски, когато се активира в медийното пространство, когато с отсъствието си от парламента вече колко мандата унижава парламентаризма и парламента в държавата.

Дори проявяването на законодателна активност с негови приближени депутати от ДПС всъщност показва наглост по отношение на парламентаризма в България. Същото правеше и Доган с отсъствието си навремето.
Според Осман Октай последните медийни изяви на Пеевски показват, че той е притеснен:

Поставянето на името му в това напрежение между президента и министър-председателят няма как да не го притесни. Още повече, че има и международен натиск около неговото име и той се опитва да застане около този конфликт в публичното пространство чрез своите медии с тези интервюта.

Кога такива хора, които не уважават институциите, които са тайнствени играчи, обикновено почват да говорят? Когато са притеснени. Явно той е притеснен от много събития, които се очакват в следващите месеци – дали през Америка, дали през Русия, дали през Белград, дали през нашите български служби, които започват да се дистанцират от него, от неговия случай, всъщност го притесняват. Опитва се да привлече вниманието на обществото като най-добрия човек на Прехода, хвърляйки вина върху всички останали.