Бойко Борисов показа с този ход в “Лукойл”, че въобще не му пука от Домусчиев

7 Dni Sofia31.05.201719120
красимир първанов

Заместник-министърът на енергетиката Красимир Първанов е новият представител на държавата в Надзорния съвет на „Лукойл Нефтохим Бургас“ АД. Той бе избран от акционерите на редовното годишно общо събрание на дружеството, което се проведе днес, 31 май 2017 г., в Бургас. За работата си като член на Надзорния съвет на „Лукойл Нефтохим Бургас“ АД Красимир Първанов няма да получава възнаграждение.

Промените влизат в сила след вписване на решенията в Търговския регистър към Агенцията по вписвания.

Така пък премиерът Бойко Борисов показа, че въобще не му пука от Кирил Домусчиев и останалите притежатели на роботодателски организации. Припомняме, че откакто те писаха писмо срещу Първанов, Бойко не спира да го лансира. Първо за заместник-министър, а сега и за важна клечка в Лукойл.

Чрез присъствието на Първанов в Надзорния съвет държавата е собственик на т.нар. „Златна акция“ в „Лукойл Нефтохим Бургас“ АД, която дава специфични права. Така държавата може да участва  при взимането на важни решения в дружеството, като например промяна на предмета на дейност, прехвърляне на дружеството на трето лице, съкращаване на щата и други. Държавата притежава 1 акция Клас А с особени права от капитала на дружеството, на основание чл. 226 от Търговския закон.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *