БОМБА в политиката! Валери Симеонов отсече: На следващите избори по-скоро ще се явим без ВМРО

Валери

Никой не може да гарантира, че на следващите избори ще се явим в коалиция – при това напрежение по-скоро няма да се явим. Това каза вицепремиерът и лидер на НФСБ Валери Симеонов пред ТВ „Европа“.

 „Като във всяка коалиция не винаги нещата вървят гладко. В случая има натрупани, наслоени напрежения от месеци. Те са натрупани не толкова в идеен план, защото ние с Атака и ВМРО сме идейно почти еднакви партии, с очертано патриотичен профил и поставяне на първо място интересите на държавата. В реалната политика, както в случая в Народното събрание има едни натрупани напрежения, които не знам защо колегата Каракачанов не желае да бъдат решени. В ситуацията в момента е изцяло в полза на ВМРО, от гледна точка на тяхното хиперактивно и истерично присъствие в медиите от сутрин до вечер“, каза вицепремиерът Симеонов.

По думите му постоянно всички действия и постижения на „Обединени патриоти“ се представят като постижения на ВМРО. Той отбеляза, че ВМРО е най-малката партия в коалицията, но с най-сериозни претенции по отношение на представяне на избори. Според него присъствието на депутати от ВМРО в медиите е ход за гарантиране на по-добро представяне при евентуално самостоятелно явяване на избори.

Попитан дали трябва страната ни да се намеси в конфликта за името на Македония, Симеонов посочи: „Не е нужно да бъдем намесени в решаването на този въпрос с името. Можем да имаме позиция, но в никой случай не трябва да го поставяме като толкова значим проблем за приемането на Македония в ЕС. Това си е проблем на Гърция“, коментира Симеонов. Според него Договора за добросъседство с Македония е постижение, за което той не си е мечтал. В тази връзка вицепремиерът поздрави министър-председателя Бойко Борисов за водената от него външна политика.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.