Първи голям скандал: БСП иска оставката на Главчев, насаждал омраза

главчев

БСП поиска оставката на председателя на Народното събрание Димитър Главчев и внася подписка за оставката в парламента. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на брифинг в Народното събрание“.

„Парламентът не работи вече шеста седмица“, каза Корнелия Нинова. По думите й това е така, защото правителството и мнозинството нямат управленска и законодателна програма. В същото време законите, които ние внасяме не се гледат нито в комисии, нито в зала. По това време ПП ГЕРБ чете декларации пълни с омраза и конфронтация, които целят да прикрият управленската им немощ“, зяви Нинова.

По думите й те лицемерно искат национално съгласие, но умишлено прокарват разделителни линии. „Ние сме цитирам от стенограмите небългарска социалистическа партия. Клахте българите, както и турчин не ги е клала“, цитира Нинова.

По думите й в стенограмите се твърди, че нямат право да говорят.

„Това е отношение не само към БСП и коалиция „БСП за България“, това е отношение към един милион българи, които ние представляваме. Председателят на парламента би трябвало да е пръв между равни“, каза лидерът на БСП.

Тя поясни, че Главчев не изпълнява правилника на Народното събрание и не наказва народните представители, че отправят заплахи, думи, които увреждат доброто име и непристойно поведение.

„Г-н Главчев не взема отношение, когато от трибуната се случва това и то от политическата партия, която представлява“, заяви тя и подчерта, че Главчев системно не си изпълняла задълженията по правилник.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.