Само в 7DniSofia.bg

ЩЕ СЕ УПЛАШИТЕ! Вижте какви са заплатите в Северозападна България – най-бедната част от цяла Европа!

zaplati

В регион Видин средните заплати са най-ниски. Това сочат данните на националната статистика, пише БЛИЦ.

За декември средното месечно възнаграждение на работещите в крайдунавската област е изчислено на 693 лева. В Сверозападния район за планиране, в който влизат областите Видин, Монтана, Враца, Плевен и Ловеч, най-високи са средните заплати във Врачанско – 1024 лева, следва Ловеч – 858 лв, Плевен с 850 лв., Монтана с 806 лв. и последна е област Видин.

В същото време пък миналата седмица се разбра, че депутатите ликуваха заради невиждан скок на заплатите им, за което БЛИЦ вече писа.  Медията ни припомня, че само преди дни НСИ съобщи невероятна финансова новина, касаеща всеки българин. В края на декември работещите в страната са били 2 280 000 души. Всеки пети от тях изкарва прехраната си в преработващата промишленост и в търговията.

По данни на Националния статистически институт декемврийските заплати в Северозападния район за планиране са най-ниски в страната, средно 867 лв. Най-висока в последния месец на миналата година  е средната  заплата  за  Югозападния район, в който влиза и столицата. Тя е била 1 341 лв. По ръст на средното месечно възнаграждение Монтана заема четвърто място , сред петте области от района за планиране. Само седем области в страната имат по-ниска средна заплата за декември от тази за област Монтана.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.