Модернизацията на армията ще ни струва 2,4 млрд. лева!

красимир каракачанов

„На Консултативния съвет по национална сигурност имаше единомислие, с изключение на БСП, че са необходими допълнителни средства за въоръжените сили и Сектор „Сигурност”. Предизвикателствата, които са около България – огромния поток от бежанци, които влизат в Европа. Традиционно се говори за Черноморския регион, но ситуацията и в Западните Балкани също не е спокойна.“ Това коментира в студиото на „Здравей, България” Красимир Каракачанов – вицепремиер по обществения ред и сигурността и министър на отбраната.

„Едно от решенията на КСНС е да се попълни недостига на работна ръка в Сектор „Сигурност” – 5500 са в армията и над 3000 са в полицията. Общата констатация е, че трябва да се повишат заплатите на военнослужещите“, добави той.

По думите му проектите за модернизация на българската армия трябва да се движат успоредно.

„Проектът за сухопътни войски включва изработването на нова бойна машина в България. Има три предложения – американски F-16, „Юрофайтер” и шведския „Грипер”. Но по отношение на флота и на сухопътни войски, е хубаво парите на българския данъкоплатец да бъдат инвестирани през българското производство”, каза още Каракачанов.

И изчисли: инвестиционните проекти за модернизация на българската армия са за 2 милиарда и 400 милиона лева.

Той коментира и скандалът около изказването на руския президент Владимир Путин относно славянската азбука.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории