ЕКСКЛУЗИВНО! Проговори внукът на Дядо Добри! Ще обявят ли стареца за светец? (ВИДЕО)

внук

Дядо ми е три неща – любов, смирение и доброта. Но не смятам, че е моментът да се говори за канонизиране. Трябва да мине много време, да улегнат нещата и, ако църквата реши, че дядо ми може да бъде канонизиран, добре. Но трябва да има консенсус за това, защото в противен случай няма да е добре да се случат по този начин нещата. Това заяви пред Нова телевизия внукът на почитания и обичан от цяла България Дядо Добри – Кристиян Владимиров.

Благочестивият старец почина на 103-годишна възраст, а след кончината му се заговори за идеята за канонизирането му. Според Кристиян Владимиров, ако са се случвали „чудеса“ заради добрините на дядо му, то е защото хората са вярвали в това, предаде ПИК.

 От своя страна отец Силвестър от Сливен заяви, че е редно да започне процедура по канонизирането на Дядо Добри. Според свещеника предложението за канонизиране трябва да дойде от близките на стареца. „Има си правила за това. Взимат се предвид нещата, които е правил. Ако е имало нещо, което се е случило по време на опелото, както казват, всичко ще бъде проучено и проверено. Но аз мисля, че не е нужно да има чудеса по време на живота му, това, което той направи през последните години, е доказателство за неговата святост. Виждали ли сте скоро някой друг, при когото патриархът да отиде на опелото му, при положение, че е болен?! Цяла България тачеше приживе Дядо Добри като светец и аз мисля, че това може да бъде продължено и след смъртта му“, отбеляза отец Силвестър.

Той предложи датата 13 февруари, когато почина добрият старец, да бъде ден в памет на Дядо Добри.

За видеото ТУК!

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории