Само в 7DniSofia.bg

СЛЪНЧЕВ ДЕН! Високи температури ни очакват днес, но довечера започва…

Времето Климат Прогноза

На много места в равнините ще има мъгла или ниска облачност, а над планинските райони ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 8 и 13 грдуса. Вечерта от запад облачността ще започне да се увеличава и вплътнява, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца – слабо ще се понижи.

По Черноморието преди обяд ще има мъгла или ниска облачност, а след обяд ще настъпва подобрение на видимостта и разкъсване на облачността. Ще духа слаб вятър от североизток. Максимални температури на въздуха ще бъде между 8 и 10 градуса. Температурата на морската вода ще достигне между 5 и 8 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево. Вечерта от запад ще започне заоблачаване. Ще духа слаб, по билата умерен северозападен вятър. Максимална температура на височина 1 200 метра около 4 градуса, на 2 000 метра – около минус 1 градус.

Утре по-късно през деня от север ще започнат превалявания, предимно от дъжд, в планините и планинските райони – от сняг. На повече места ще са преваляванията в Северна България, докато в Южна ще са само на отделни места, а и температурите в Югозападна България ще достигнат 12 – 13 градуса, в останалата част от страната максимални – между 5 и 10 градуса. През нощта срещу понеделник от северозапад ще проникне малко по-студен въздух. В началото на следващата седмица ще преобладава облачно време с предимно слаби превалявания. На места, главно в планините и планинските райони от югозападната половина на страната, ще превали предимно сняг, в понеделник в Дунавската равнина – все още дъжд.

Вятърът ще се ориентира от изток, впоследствие и от югоизток; ще бъде слаб до умерен. Дневните температури ще се понижат.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.