Радев хвърли жестока бомба! Подхвана Борисов за срещите с Пеевски, бизнес интересите и обществените поръчки…

Румен Радев Президент (4)

Имал ли е и продължава ли да има Бойко Борисов срещи с Делян Пеевски? Имал ли е и продължава ли да има общи бизнес интереси с Пеевски? Продължава ли да разпределя обществени поръчки в интерес на Пеевски?

Тези въпроси зададе президентът Румен Радев към премиера Бойко Борисов.

Така той коментира факта, че вчера Борисов заяви, че началникът на президентския кабинет Иво Христов е работил в медия на Пеевски. Самият Христов по-късно отрече тези твърдения.

„Споменаването в едно изречение на хора от моята администрация с името на Пеевски аз смятам за груба манипулация“, заяви президентът.

Той припомни, че Борисов е получил „коледен подарък“, а именно подкрепа от Ахмед Доган. Същевременно ГЕРБ подкрепиха внесения от ДПС закон за КТБ.

„Ако някой смесва в едно изречение хора от моята администрация с г-н Пеевски, той дължи отговори на някои въпроси. Имал ли е и продължава ли да има срещи с Пеевски? Имал ли е и продължава ли да има общи бизнес интереси с Пеевски? Продължава ли да разпределя обществени поръчки в интерес на г-н Пеевски?“, запита държавният глава.

Според него напрежението между правителството и президентството се дължи на пренебрежително отношение към националния суверинитет, скалъпена проверка от парламентарна комисия за изтребителите,, преркатената модернизация и разсипията във въоръжените сили, липса на прозрачност, бетониране на корупцията, катастрофа в инвестициите, мизерните пенсии и др.

Радев посъветва Борисов да слуша по-малко свите съветници, министри и гласовете извън България. Това каза той по повод Истанбулската конвенция.

„Да прочете конвенцията на английски или френски, това са двата езика, на които тази конвенция има достоверен правен смисъл. Българският народ не отхвърли тази конвенция защото е недорасъл или недоразбрал, а защото има ценности и не приема да бъде лъган“, заяви президентът.

Във връзка с предстоящата среща ЕС – Турция във Варна Радев заяви:

„Много е важно ролята на България в тази среща да не се свежда до домакина, който разнася шербет. България – и това очаквам от премиера, трябва да постави към г-н Ердоган тези въпроси, на които очакваме отговори – за гаранция за ненамеса на Турция в нашите вътрешни работи, за ненамеса в нашия изборен процес, за ненамеса в духовния живот на нашите български мюсюлмани, за компенсация на тракийските бежанци“

Източник: clubz.bg

 


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории