ИЗВЪНРЕДНО! ГЕРБ иска оставката на Валери Жаблянов! Ако не я подаде в рамките на деня, утре го чака нещо страшно…

Жаблянов Биков

Нов скандал се разрази в парламента днес. ГЕРБ призова Валери Жаблянов да понесе политическа отговорност, като подаде оставка от поста зам.-председател на Народното събрание. Това каза депутатът от ГЕРБ Тома Биков в декларация от името на групата.

„Ако исканата оставка не бъде подадена в рамките на работния ден, още утре в 9.00 часа народните представители от ГЕРБ ще започнем събиране на подписи за официално искане на оставката му като зам.-председател на парламента“, заяви той. „От изявление на представители на ПГ на БСП стана ясно, че зам.-председателя на Народното събрание Валери Жаблянов е автор на скандалната фраза, поместена в официална позиция на БСП, според която „Народният съд“ е „необходимо и неизбежно правосъдие“, обясни Тома Биков.

„Приветстваме решението на ръководството на БСП да оттегли тази оскърбителна за целия български народ теза от официалния си документ“, коментира той. „Валери Жаблянов не за първи път коментира по циничен начин събития, които са нанесли тежки рани върху голяма част от българското общество. Само преди 2 седмици той се опита да осуети отдаването на почит с едноминутно мълчание към жертвите на тоталитарния режим“, припомни депутатът от ГЕРБ. „Поведението на Валери Жаблянов е неприемливо и несъвместимо с поста зам.-председател на Народното събрание“, изтъкна той.

Източник: ПИК

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.