Само в 7DniSofia.bg

Ексклузивно! Бъчварова с горещ коментар за Истанбулската конвенция, Валери Симеонов и проблемите в БСП…

Румяна Бъчварова

47 държави са ратифицирали Истанбулската конвенция и България има всички основания да се присъедини към тези страни. Нашето общество беше подведено с някои грешни интерпретации на тази конвенция. Това заяви пред Нова телевизия Румяна Бъчварова, началник на кабинета на премиера Бойко Борисов и бивш министър на вътрешните работи.

„Необходимо е време спокойно да се обясни какъв е подходът в тази конвенция и какви промени тя би предизвикала. Тези дискусии имат и един положителен резултат – червената лампа за домашното насилие свети в общественото съзнание“, добави тя.

„В коалицията има диалог и уважение към мнението на останалите и това е изключително важно“, коментира Бъчварова на въпрос стабилно ли е правителството и добави: „Тонът на Валери Симеонов срещу Ска Келер е недопустим и ние веднага се разграничихме от него. Това беше недопустимо.“

Относно протестите срещу втория лифт в Банско, Румяна Бъчварова заяви: „Става въпрос за една партия, която не е парламентарно представена и използва тези протести, за да изрази своята позиция по темата.“

„Моето притеснение е, че с декларацията си БСП върна много назад партията и уби усилията на много хора, които искаха да се разграничат от случилото се през 1944 година“, добави началникът на кабинета на премиера Бойко Борисов.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.