Само в 7DniSofia.bg

Скандали в БСП! Жельо Бойчев хвърли бомба – Жаблянов е авторът на позорния гаф с Народния съд…

Жельо Бойчев

БСП се тресе от нов скандал. Стана ясно кой е авторът на позорния гаф с Народния съд след 9 септември 1944 г., който предизвика остра реакция в парламента. Депутатът от групата на социалистите Жельо Бойчев говори пред Нова телевизия по горещата тема.

Припомняме, че на страницата на партията излезе позиция, в която се казва, че „Народният съд е необходимо и неизбежно правосъдие“.

„Декларацията за Народния съд, която излезе на страницата на БСП, не е официална позиция на партията. Това е мнение на Валери Жаблянов, нормално е в партията да има различни мнения“, обясни зам.-председателят на парламентарната група на БСП. По думите му ще се обсъди тепърва дали да има санкции за Валери Жаблянов.

Политическата отговорност за Истанбулската конвенция се носи само от правителството. Това каза още Бойчев.

„Ние сме за едно устойчиво развитие на България, включително и на зимния туризъм у нас. За съжаление, цялата история в Банско тръгна по грешен път“, коментира той на въпрос за втория лифт в курорта.

Бойчев коментира и гафа с шуменската афера. „Органите на МВР в Шумен поискаха списък на членовете на БСП, на стенограмите на Общинския съвет на БСП, затова реагирахме толкова остро. Валентин Радев каза, че всичко, което прави МВР, е по искане на прокуратурата. Вчера главният прокурор каза, че исканите документи не касаят прокуратурата и са излезли извън рамките на предмета на възложената проверка“, обясни Жельо Бойчев.

По думите му Валентин Радев трябва да излезе да й да каже кой е поискал тези документи и кой ще поеме отговорност.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.