Само в 7DniSofia.bg

СТРАШНО! 4-годишно дете и баба му бяха нахапани от питбул!

pitbull

Куче нахапа 4-годишно дете и баба му в Дупница.

Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в Кюстендил.

Инцидентът възникнал вчера около 18.30 часа. Бабата и внучето били в района на квартал „Развесена върба”.  Веднага на място са били изпратени полиция и Бърза помощ.

След като разбрали за случая, полицаите издирили собственичката на кучето.  Четириногото е отглеждано в частен имот. Според собственичката питбулът се е отскубнал от синдижира си и е избягал.

На ранените е оказана медицинска помощ, те са със средна телесна повреда, без опасност за живота. Пострадалите са освободени за домашно лечение. Уведомен е дежурния прокурор. Заради инцидента е образувана преписка.

Припомняме, че наскоро домашен питбул, вързан в двор на къща в пазарджишкото село Мокрище, прегриза гърлото на 3-годишно момченце. Детето почина на място. Днес стана ясно, че кучето е дадено за отговорно пазене на сдружение в София

Инцидентите с питбули като че ли са най-чести. Макар, че неотдавна членът на УС на национален клуб „Ротвайлер“ Орлин Миланов заяви пред Дир.бг., че няма агресивни породи кучета, те стават опасни, ако бъдат възпитавани от човека по този начин.