Само в 7DniSofia.bg

СТРАШНО! 4-годишно дете и баба му бяха нахапани от питбул!

Куче нахапа 4-годишно дете и баба му в Дупница.

Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в Кюстендил.

Инцидентът възникнал вчера около 18.30 часа. Бабата и внучето били в района на квартал „Развесена върба”.  Веднага на място са били изпратени полиция и Бърза помощ.

След като разбрали за случая, полицаите издирили собственичката на кучето.  Четириногото е отглеждано в частен имот. Според собственичката питбулът се е отскубнал от синдижира си и е избягал.

На ранените е оказана медицинска помощ, те са със средна телесна повреда, без опасност за живота. Пострадалите са освободени за домашно лечение. Уведомен е дежурния прокурор. Заради инцидента е образувана преписка.

Припомняме, че наскоро домашен питбул, вързан в двор на къща в пазарджишкото село Мокрище, прегриза гърлото на 3-годишно момченце. Детето почина на място. Днес стана ясно, че кучето е дадено за отговорно пазене на сдружение в София

Инцидентите с питбули като че ли са най-чести. Макар, че неотдавна членът на УС на национален клуб “Ротвайлер” Орлин Миланов заяви пред Дир.бг., че няма агресивни породи кучета, те стават опасни, ако бъдат възпитавани от човека по този начин.

loading...

loading...