Ватманът, който беше спипан да пуши в кабината на трамвая, със сензационна глоба! Този откъде ще събере пари да я плати…

7 Dni Sofia13.02.20184020
ватман

Ватманът, който беше сниман да пуши в кабината си в трамвай номер 5 в столицата, ще бъде санкциониран със сензационните…7 лв. Той ще получи и административно наказание „забележка”. Това каза зам.-директорът на Столичния електротранспорт инж. Иво Василев пред БТВ.

По думите му контролните органи месечно регистрират 10-12 души за пушене в кабините. “Почивките на водачите в трамвайния транспорт са достатъчно големи в разписанието и се спазват, така че ватманите могат да посетят тоалетна и да пушат и не е нужно да пушат в кабините, каза още Василев.

„Клипът е застраховка, и преди съм подавал сигнали, но това не е водело до каквато и да било проверка или реакция от съответните органи, защото нямам доказателства”, заяви авторът на видеото Иван Деспов.

„Това е елементарно правило – просто да не се пуши в кабината. Ако допуснем то да се нарушава системно, имаме ли право да се оплакваме от цялата ситуация в държавата и от корупцията”, попита той. Зам.-директорът на Столичния електротранспорт обаче беше категоричен, че всяка жалба се проверява достатъчно подробно и ако се докаже, че съответният служител е виновен, задължително се санкционира. “Има месечен график за проверки и когато се установят нарушители, се санкционират”, увери той.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *