Ексклузивно в 7DS: Дубайците няма да вадят догодина 700 000 лева, за да идва Григор Димитров! За сметка на това…

7 Dni Sofia12.02.201815800
тенис София Оупен 2018 финал (5)

Супер-успешният последен “София Оупън” е амбицирал дубайските притежатели на правата да направят догодина в София нещо наистина уникално.

7DniSofia.bg научи, че този път на родната мегазвезда Григор Димитров няма да бъдат предлаган хонорар от над 700 000 лева само, за да дойде до София. Идеята е пари да се предложат на двама от тенисистите от актуалния Топ 5, за да скочи рязко нивото на надпреварата. Останалите от Топ 20 ще бъдат поканени да се запишат за участие, каквато е практиката.

Оказа се, че за да бъде комфортно на Григор в София, тази година организаторите не са водили преговори с други топ-тенисисти. Както е известно в последния момент пристигна Стан Вавринка. Ако Гришо беше обявил два дни по-рано окончателното си решение да не играе в столицата, в нея щеше да пристигне и Дел Потро.

До последно дубайците са имали контакт и с Новак Джокович, но той е решил да се оперира, за да спаси сезона.

Напук на очакванията на хората около Григор, липсата на звездата не доведе до катастрофа в посещаемостта на “София Аупън”. Нещо повече, финалът вчера бе изгледан от 11 000 зрители, колкото нито един турнир от АТР-сериите тази година не е събирал! Това е дало на организаторите на разберат, че София вече си има своя тенис-публика, която не робува на имена, а на самия спорт. И догодина наистина ще я изненадат много пирятно.