Цветанов категоричен: БСП с двойното лице, играе със страховете на хората! Относно третия пол, това няма как да стане…

Цветан Цветанов (6)

След като Истанбулската конвенция е приета на заседание на Министерски съвет, логично е мнозинството да я подкрепи. Но ние отложихме ратифицирането й, след като има притеснения у хората.

Тези притеснения са подклаждани от БСП с двойното лице, едното от които през декември е подкрепило документа на ПЕС в Лисабон, а другото сега се заиграва със страховете на българите. Това каза пред 24 часа зам.-председателят на ГЕРБ и председател на парламентарната група на партията Цветан Цветанов.

„Не трябва да се заиграваме със страховете на хората, не трябва да допуснем популизмът да взема връх“, коментира още Цветанов. И очерта какво предстои: „Решихме да има обществен дебат и ако обществото е склонно да се борим по-ефективно и с по-добра координация на всички институции с проблема домашно насилие над жени и деца, конвенцията да се подкрепи. ГЕРБ няма да наложи силово приемането й.

Трябва да продължим диалога с гражданското общество, защото политическите решения трябва да се вземат в диалог с хората. А относно притесненията за трети пол и еднополови бракове, с нашата Конституция това няма как да стане“, разкри Цветанов.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.