Зам.-кмет на София Евгени Крусев с важни новини за градския транспорт в столицата!

Автобус Автобуси (2)

Използването на зеления билет за първи път показа, че хората имат желание да се възползват от такава мярка за подобряване на качеството на въздуха. Това каза в сутрешния блок на БНТ зам.-кметът на София по транспорта Евгени Крусев. 30 000 души се възползваха от новoвъведението, което показва, че тази мярка съвсем правилно е заложена в плана за справяне с мръсния въздух, добави той. На единични места билетите бяха свършили, но имаше периодично зареждане, посочи Крусев.

Зеленият билет се въвежда, когато има констатирани или прогнозирани повишения на нива на фините прахови частици. Използваме всички възможни канали за информиране – и в електронните медии и на електронните табла на спирките, и на сайта на Столична община, уточни зам.-кметът на София по транспорта.

По думите му обновяването на автобусния парк тече с пълна сила. В момента са в ход процедури за доставка на над 160 единици. С тях градският транспорт ще достигне средна възраст 6 години. В момента са останали около 200 дизелови автобуса, заяви Крусев. През тази година се залагaт реконструкции за няколко основни парка, за междублокови пространства и градинки, така че максимално много зелени пространства да могат да бъдат максимално обновени и полезни за хората, каза още Евгени Крусев.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *