Само в 7DniSofia.bg

СКАНДАЛ! Ромите от Ихтиман се жалват, че са бити! Вадят си фалшиви медицински…

Цигани Роми

Майката и бащата на задържания като подстрекател за масовото меле с полицията в Ихтиман – 23-годишния Мюлер Дунавски, категорично отрекоха да са били полицаи. Нещо повече – те твърдят, че са били бити в местното полицейско управление, предаде ПИК.

Бащата Васил дори показа медицинско от болницата в Ихтиман, според което има две счупени ребра. В съдебната зала обаче прокуратурата представи друг медицински документ, че е напълно здрав и няма травми.

Майката пък показа синини по лявата си ръка и се изцепи, че също е била бита в полицейското управление: „Загасиха лампата. Биха ме на фенерче“.

Иначе Васил Раденков категорично отрече те със сина му да са нападали полицаите пред къщата им: „Не сме нападнали полицаите. Те лъжат. Каквото искат, това правят. Синът ми е невинен. Аз си бях в къщата. Не знам нищо. Чух викат хората навън, жената изляза. Слушам един от полицаите вика „Мюлер, спри, ще те пребия!“, той бяга. Един ме блъсна силно в снетата, на жена ми прилоша, нищо не знам. Не сме нападнали никой. Полицаите лъжат“.

„Пребиха ни от бой в полицията в Ихтиман. Имам две счупени ребра“, ожали се той. И каза, че взимал обезболяващи.

„Искам да попитам, нали сме в Европа? В Европейския съюз така ли се държат с жените?“, разпалено попита майката на Мюлер.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.