Бойко Борисов разкри, че България произвежда оръжие на поразия

7 Dni Sofia30.05.2017480
бойко борисов

Не само, че се обединихме около предложенията му, но се проведе и много нормален, конструктивен диалог.  Това заяви след края на Консултативния съвет по национална сигурност  при президента премиерът Бойко Борисов.

„Присъствал съм на консултативни съвети, на които не можехме да се чуем. Сега беше един нормален съвет.  Имаше смисъл и по много въпроси намерихме решение”, добави той.

„Отбранителната индустрия работи на пълни обороти. За последните 30 години никога не е имала толкова поръчки. Въпросът е да бъде използвана в модернизацията на армията”, каза още Борисов.

„Аз съм защитник на сухопътните войски, президентът – на авиацията. Ние нищо не отменяме. 2024 година е крайният срок, в който трябва да се достигне 2% от БВП. Освен това, това са търговски преговори – дали е за танкове, дали е за кораби. Фирмите, които ги произвеждат, са няколко държави.  Нямаме никакъв спор с президента, че трябват нови самолети, танкове и други, но срокът до 2-та процента е 2024 година”, коментира Борисов по повод обвиненията, че ГЕРБ играе срещу президента за изтребителите.

“Всички войски имат нужда. Имаме единодушие по въпроса. И трите рода войски трябва да се поставят едновременно и да се отложат във времето, на по-малки вноски”, добави премиерът.

От думите му стана ясно още, че всички участници в заседанието са поели ангажимент парламентът да актуализира стратегията за национална сигурност.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *